Omgeving

Marsum

Op slechts enkele minuten rijden van Leeuwarden ligt het dorpje Marsum. Het dorp heeft een opvallende stegenstructuur. Dit maakt het dorp zo bijzonder. De oude kern van Marsum heeft een prachtige oude stijl. Ons appartement is perfect gelegen naast het Poptaslot met haar binnen- en buitengasthuizen.

Poptaslot

Het dorp is een beschermd dorpsgezicht. Naast het appartement staat het prachtige Poptaslot (ook wel Heringastate genoemd). Het slot wordt niet meer bewoond maar het is nog steeds ingericht met meubels uit 17e en 18e eeuw. De gasthuizen naast het slot zijn vrij toegankelijk. In de zomermaanden  worden er dagelijks rondleidingen gegeven. Informatie over het slot en foto’s vindt u op www.poptaslot.nl

Molens

Even ten westen van Marssum staat de Marssumermolen, een uit 1903 daterende Poldermolen. Ten zuidwesten van het dorp staat de in 1888 gebouwde poldermolen Terpzigt, de kleinste Spinnenkopmolen van Nederland

Leeuwarden

Leeuwarden is een gezellige stad en heeft een groot aantal bezienswaardigheden. Met 575 rijksmonumenten staat Leeuwarden in de top-15 van Nederlandse monumenten- gemeenten. Leeuwarden heeft een grote verscheidenheid aan leuke winkels en eetgelegenheden.  Leeuwarden is zeker een bezoek waard.

Historische panden:

  • De Blokhuispoort
  • De kanselarij
  • Oldehove

De Waddeneilanden

Op slechts 15 autominuten bent u bij de veerboot die u naar Terschelling of Vlieland brengt. Een dagtrip naar één van deze eilanden is absoluut de moeite waard. De eilanden Ameland en Schiermonnikoog kunt u vanuit resp. Holwerd (25 minuten) en Lauwersoog (45 minuten) bereiken.